DSLR Fotoğraf Makinesi Nasıl Çalışır | 10,000 fps

4 Şubat 2015   |   by   |   in category Ekipman   |   with 0 and 0   |  
Home > Blog > Blog > Ekipman > DSLR Fotoğraf Makinesi Nasıl Çalışır | 10,000 fps
Hiç bir DSLR fotoğraf makinesi nasıl çalışır merak ettiniz mi? Veya her deklanşöre sesinde içinde neler olup bittiğini düşündünüz mü? The Slow Mo Guys‘ın yayınladığı aşağıdaki videoda Canon 7D’nin deklanşörüne basıldığında olanları yavaşlatılmış olarak görebilirsiniz.

Pek çoğumuz deklanşöre basıldığında makinenin içinde bulunan aynanın yukarı kalktığını, örtücünün (shuttter) açıldığını, ışığın sensöre ulaştığını ve sonra örtücünün kapanıp aynanın eski yerine geldiğini biliriz. Ancak Phantom Flex ile yüksek hızda çekim (10,000 fps) yapan Gavin Free, görüntüyü yavaşlattığında mekanik örtücünün nasıl çalıştığını görüntülemiş ve çıplak gözle görmenin pek mümkün olmadığı bu çalışma prensibini gözler önüne sermiş.

Aşağıdaki videoyu birkaç dakika izlediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Özellikle yüksek enstantane hızında sensörün artık tamamen açık kalmadığını, flaş kullanıldığında neden kadrajın bir kısmının siyah olduğunu ve video çekerken oluşan rolling shutter etkisini çok daha iyi anlıyorsunuz. Bunun yanında daha keskin fotoğraflar elde etmek neden aynanın kilitlendiği, ayna yukarıya kalktığında oluşan titreşimler görüldüğünde daha net anlaşılıyor.

Eğer giriş kısmını atlamak ve bir an önce çalışma mekanizmasını görmek isterseniz videoyu 0:57‘den itibaren izleyebilirsiniz.

Ankara Düğün Fotoğrafları
Düğün Fotoğrafçısı Seçerken Yapılan 5 Hata

Düğün fotoğrafçısı seçimi düğün gününü planlarken vereceğiniz önemli kararlardan bir tanesidir. Düğün fotoğrafçısı seçerken aynı zamanda düğününüzü sonsuza kadar belgeleyecek...